Volg deze stappen in Outlook 2010:

1. Via de navigatiebalk bovenaan links ga je naar “Bestand” > “Account toevoegen”.
  2. Kies onderaan voor de optie “Handmatige instelling of extra servertypen” en ga verder.
  3. Kies voor “Internet e-mail” en ga verder.
  4. Kies voor IMAP of POP3 in het uitklapmenu en vul de ontbrekende gegevens in (zie afbeelding).
        Naam: Vul je naam in (verschijnt bij je e-mails)
        E-mailadres: Vul je e-mailadres in
        Server inkomende e-mail:
        Voor IMAP (aangeraden): mail.atmoshosting.com
        Server uitgaande e-mail:
        mail.atmoshosting.com
        Gebruikersnaam: Vul je e-mailadres in
        Wachtwoord: Vul je wachtwoord in

Kies voor IMAP of POP3 in het uitklapmenu en vul de ontbrekende gegevens in

5. Voor je op “volgende” klikt, klik je rechts onderaan op “Meer instellingen”.
  6. Ga naar het tabblad “Server voor uitgaande e-mail” en vink de optie “Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist aan”. Selecteer de optie: “Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail” en klik op “OK”.
  7. Ga naar het tabblad “geavanceerd” (zie afbeelding) en zorg dat de poorten overeenkomen met deze gegevens:
    • Voor inkomende servers is dit 993 (imap)
    • Voor de uitgaande server 465
      Vul de poorten in voor je in- en uitgaande mailserver
  8. Klik op “Volgende” en Outlook zal je instellingen controleren en een testboodschap versturen. Zodra die controle achter de rug is, is je mailbox actief en kan je de configuratie sluiten.